Suomen
Urantia-seura ry

Urantia-kirja

urantia-kirjat

Oikeudet

Urantia-säätiö on ei-kaupallinen ja voittoa tavoittelematon. Sen pääasiallinen tehtävä on säilyttää kirjan alkuperäinen teksti, tehdä laadukkaita käännöksiä maailman eri kielille sekä hoitaa kirjan painatus ja jakelu. Säätiö omistaa tekijänoikeudet tekemiinsä käännöksiin 50 vuotta niiden julkaisusta, vaikkakin alkuperäisen (englanninkielisen) tekstin tekijänoikeudet raukesivat ns. Bernin Sopimuksella 2006. Säätiö on rekisteröinyt tavaramerkikseen Urantian symbolin, eli kolme samankeskistä taivaansinistä ympyränkehää, samoin kuin se on rekisteröinyt sanat "Urantia" ja "Urantialainen".

Alla olevassa linkissä on Urantia-säätiön ohjeita sen omistamien tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien luvallisesta käytöstä (suomeksi).

Urantia-kirjan esitteitä A4-lehdykällä:

Mistä kirjaa saa?

Kirja löytyy useimmista kirjastoista ja hyvin varustetuista kirjakaupoista. Mikäli heillä ei sitä kuitenkaan vielä ole, voit pyytää heitä tilaamaan sellaisen. Kirjaa saa myös Urantia-säätiön Suomen toimistosta, kirjakauppahintaan. Urantia-kirja on saatavilla usealla kielellä jota on julkaistu sekä kova- että pehmeäkantisena painoksena. Tosin osa käännöksistä on luettavissa vain sähköisenä versiona, ilman painettua kirjaa. Muutamista käännöksistä löytyy myös äänikirjaversio.

Urantia-kirja on v. 2023 mennessä julkaistu seuraavilla kielillä:
bulgaria, englanti, espanja, hollanti, indonesia, italia, korea, liettua, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, suomi, tanska, turkki, unkari, venäjä ja viro.

Näiden lisäksi kirja on luettavissa toistaiseksi ei-virallisena käännöksenä seuraavilla kielillä:
arabia, farsi (persia), heprea, japani, kreikka, kroatia ja tšekki.
Edellä mainitut käännökset ovat vielä tarkistamattomia ja niistä saattaa puuttua joitakin lukuja.

Hintoja esimerkein:

18,- euroa / suomenkielinen pehmeäkantinen (v. 1996) – Loppuunmyyty (13.10.2021)
23,- euroa / suomenkielinen kovakantinen (v. 1993)
20,- euroa / englanninkielinen pehmeäkantinen (2001)
10,- euroa / suomenkielinen äänikirja CD:llä (2014)
20,- euroa / suomenkielinen äänikirja USB:llä (2014)

Kirjatilaukset säätiön Suomen toimistosta:

Sähköposti: Urantia-säätiö
Puhelin: 050 540 4582
Netin kautta: http://saatio.urantia.fi


Kirjan luonnehdintaa lyhyesti

 • Alkuperä
  Urantia-kirja julkaistiin ensimmäisen kerran 12.10.1955, se oli englanninkielinen: The Urantia Book. Englannin kielelle sen olivat tulkanneet ja muotoilleet tiettävästi keskiväliolennot ilmoituksenantajien käyttämästä Uversan ja Nebadonin kielestä. Suomenkielinen painos julkaistiin 1993.
  Kirja on meille, Urantian kansoille, annettu ilmoitus. Kirjan sisältö on vastaanotettu tietyn ihmisryhmän (nk. kontaktikomission) toimesta 1900-luvun alkupuolella Yhdysvaltojen Chicagossa. Kontaktikomission jäsenistä ketään ei mainita Urantia-kirjassa. Heistä on olemassa vain epävirallista perimätietoa (esim. Heijaste 4/2000 ja Heijaste 1/2005). Tarkoitus oli, että ketään ihmistä ei nosteta jalustalle sen vuoksi, että oli mukana ilmoituksen antamisprosessissa. Urantia-kirjan teksti osaa puhua vahvasti omasta puolestaan; siihen ei enää välikäsiä tarvita. Kaikki tekstin laatijat, eli kyseiset taivaalliset persoonallisuudet, esitellään Urantia-kirjassa tarkkaan, tosin ei aina yksilöinä, mutta vähintään olentoluokkansa edustajina. Esimerkiksi "Viisauden Täydellistäjä", "Melkisedek" tai "Arkkienkeli".
 • Sisältö
  Kirja on omien sanojensa mukaan Urantian kansoille annetuista laajemmista Jumaluuden ja kosmologian ilmoituksista järjestyksessä viides, jolla on käänteentekevää vaikutusta. Näistä ilmoituksista ensimmäinen tapahtui jo noin puoli miljoonaa vuotta sitten. Samoin tämä on ihmisille ensimmäinen koskaan kirjamuotoon puettu ilmoitus. Kirja puhuu paljon Jumaluudesta, aidosta uskonnosta, kosmologiasta, tieteestä, ihmisen historiasta ja filosofiasta nykyihmisen ajattelutavan mukaisesti ja ymmärrettävästi, joskin toisin paikoin jopa ihmisen älyllisen käsityskyvyn ääriä hipoen. Kirjan laatijoiden tietämys, arvovalta ja meitä universumin "vähäisiä", eli kuolevaisia ihmisiä kohtaan tuntema syvä kiintymys, arvonanto ja huolenpito tulee myös esiin rivien välistä. Teksti kaikkineen on hyvin selkeä, tiivis ja looginen kokonaisuus: 2097 sivua.

  Kirjan sisältämät neljä osaa ovat
  1. Keskusuniversumi ja superuniversumit
  2. Paikallisuniversumi
  3. Urantian historia
  4. Jeesuksen elämä ja opetukset
 • Tarkoitus
  Urantia-kirja tai -liike ei itsessään ole uskonto, filosofia, lahko tai kultti. Kirja lähinnä kokoaa ja koordinoi Urantian nykytilanteen ja koko menneen historian, ollen samalla pohjana kirjassa esitetylle uudelle ja entistä laveammalle ilmoitukselle. Meillä olemassa olevistakin uskonnoista ja filosofioista se haluaa siteeratessaan tuoda esille vain niiden kunkin parhaat puolet eli sen, mikä niissä on totta, kaunista ja hyvää. Kirja pyrkii mm. rohkaisemaan ihmisiä omakohtaiseen ajatteluun, hengelliseen kasvuun ja henkilökohtaiseen uskontoon, samalla kun se antaa edellytyksiä sosiaalisen ja yhteiskunnallisen hyvinvoinnin edistymiselle maailmanlaajuisesti. Samoin se kertoo mm. ihmisen alkuperästä ja päämäärästä sekä selvittää seikkaperäisesti kaiken elämisen tarkoitusta ja kehitystä olematta kuitenkaan ennustuskirja. Kirja haluaa selkeästi tuoda esiin myös Jumalan isyyden, siitä johtuvan poikauden ja ihmisten veljeyden käsitteet.
 • Ketkä lukevat Urantia-kirjaa?
  Urantia-kirjaa lukevat yhtä hyvin monet oppineet tiedemiehet kuin myös koulusivistystä vaille jääneet maallikotkin; samoin lukijoiksi on tullut ihmisiä kaikista maailman uskontokunnista ja roduista kuten myös Luojastaan vielä tietämättömiä tai sitä epäilleitä ateistejakin. Yhteisenä piirteenä heillä kaikilla on kuitenkin ollut varaukseton halu tietää yhä enemmän perimmäisten totuuksien alkulähteistä, johon Urantia-kirja tarjoaakin ihmiselle mitä ehtymättömimmän lähteen kuvatessaan sitä ikuista, muuttumatonta, elävää ja alati paljastuvaa kosmista totuutta ja viisauden lähdettä, joka muovaa universumien universumia aikakaudesta toiseen, ja samoin sitä henkilökohtaista uskoa ja tapaa jolla ihmiset pelastuvat ikuiseen elämään. Toki kirja kertoo vielä paljon muutakin ihmistä kiinnostavaa, jättäen tilaa myös lukijan omalle ajatustyölle.