Suomen
Urantia-seura ry
(HUOM: JavaScript on poissa käytöstä. Osa toiminnoista on estynyt!)

Seuran tarkoitus ja toimintamuodot

Suomen Urantia-seura on toimintakeskeinen palvelujärjestö, jonka tarkoitus on edistää Urantia-kirjan opetusten leviämistä ja asiallista levittämistä.
Seura toteuttaa tarkoitustaan järjestämällä opintotilaisuuksia ja kokouksia, tuottamalla alaansa liittyviä julkaisuja sekä toimimalla Urantia-kirjan lukijoiden yhdyssiteenä. [Seuran säännöt, §2]

Seuran jäsenyys

Jäsenhakemus:
Helpoiten jäsenhakemuksen saa alla olevan napin takaa aukeavasta lomakkeesta. Hakemuksen voi pyytää myös seuran sihteeriltä tai jäsenkomitean puheenjohtajalta.

  

Jäsenyyden edellytykset:
Jäsenyyden edellytyksiä on lähinnä se, että on tutustunut Urantia-kirjaan joko lukemalla tai kuuntelemalla sen kokonaisuudessaan ja on 18 vuotta täyttänyt.

Jäsenmaksu:
Normaali jäsenmaksu on 40 euroa /vuosi. Pienituloisilta, kuten opiskelijoilta ja työttömiltä, 20 euroa /v. (vähävaraisuutta ei tarvitse perustella). Maksu sisältää Heijaste-lehden tilauksen.

Velvollisuudet:
Jäsenmaksun lisäksi ei ole muita velvollisuuksia. Halutessa on mahdollisuus osallistua seuran toimintaan, kuten eri komiteoiden työskentelyyn.

Eroaminen:
Eroamiseen riittää oma ilmoitus.

Seuran toiminnasta yleistä

Seuran palveluista ovat tervetulleita nauttimaan myös kaikki ei-jäsenet. Esimerkkinä mainiten: lehtitilaukset, luentotilaisuudet, Urantia-kirjan lukijatapaamiset, opintoryhmät jne.

Seuran päätösvalta
Seuran ylin päätösvalta on jäsenkokouksella, johon kaikki jäsenet ovat kutsuttuja. Myös ei-jäsenille voidaan myöntää läsnäolo-oikeus, mutta heillä ei ole esitys- eikä äänioikeutta. Jäsenkokous on vähintään kerran vuodessa (nk. vuosikokous).

Seuran käytännön toimintoja johtaa hallitus, johon kuuluu kahdeksan jäsentä. Vuosikokous valitsee heidät 2-vuotiskaudeksi kerrallaan.

Järjestösuhteet
Suomen Urantia-seura perustettiin 11.2.1989.
Suomen Urantia-seura on Urantia-säätiön kanssa solmitun lisenssisopimuksen nojalla oikeutettu käyttämään Urantia-nimeä ja Urantia-säätiön rekisteröimää, kolmesta samankeskisestä taivaansinisestä ympyränkehästa koostuvaa tavaramerkkiä. Samoin Suomen Urantia-seura on Kansainvälisen Urantia-yhdistyksen (UAI:n) jäsen.

  • Urantia-säätiö (Urantia Foundation, https://www.urantia.org) on USA:ssa, Chicagossa kotipaikkaa pitävä yleishyödyllinen säätiö. Se mm. omistaa Urantia-kirjan tekijänoikeudet (huolehtii tekstin alkuperäisyydestä), tekee kirjan käännökset, hoitaa painatuksen ja jakelun. Säätiöllä ei ole jäsenistöä. Säätiö perustettiin 1950.
  • Urantia-säätiön Suomen toimisto (https://saatio.urantia.fi) hoitaa mm. kirjatilauksia Suomessa ja lähialueella.
  • Kansainvälinen Urantia-yhdistys (Urantia Association International, UAI) on Urantia-säätiön perustama kansainvälinen lukijajärjestö. Sen kotipaikka on USA:n Chicagossa.